Mededeling

Na bijna 7 jaar met heel veel plezier bij Body-well te hebben gewerkt, sluiten wij per 1 januari 2019 deze mooie periode af. Onder andere vanwege praktische omstandigheden zijn wij genoodzaakt deze stap te zetten. Het is een weloverwogen, maar lastige keuze geweest voor ons.

Body-well heeft ons veel gebracht, vele klanten mogen ontvangen in een gemoedelijke en fijne werksfeer waarin er ruimte was voor sportieve prestaties maar ook zeker gezelligheid.  Wij zijn elke keer fluitend naar ons werk gegaan en hebben mooie dingen mogen doen, waarbij we iedereen de juiste individuele begeleiding konden geven maar ook met velen een band hebben opgebouwd. Die persoonlijke banden zijn voor ons zeer waardevol en toont aan waar bij Body-well de kracht lag. Van begin tot het einde hebben we samen onze sportstudio gerund en daar zijn trots op.

Jammer genoeg is het voor ons niet mogelijk om Body-well voort te zetten. Er is nog een mogelijkheid in de maand december om tot de kerst te sporten. In overleg kan men nog Ozonbehandelingen opmaken en inplannen. We helpen je graag met advies indien je graag elders “het sporten in cabines” wilt voortzetten.

Een officieel dankwoord aan alle klanten en relaties voor de fijne contacten die wij hebben mogen opdoen, waarbij er zelfs vriendschappen zijn ontstaan. Geen afscheid, maar een welgemeend ‘tot ziens’. Wij danken voor het vertrouwen en wensen iedereen alle goeds toe voor de toekomst.

Hanny & Marga

10 verrassende voordelen van sporten

1. Goed voor je hersenen en geheugen

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de hersenen gebaat zijn bij regelmatig sporten. Het is nog niet helemaal duidelijk waarom het precies zo is, maar wel dat het zo is. Gedacht wordt dat bewegen de bloedsomloop bevordert. Zo komt er meer zuurstof in je hersenen en dat is goed.

2. Meer zin in seks

Sporters zijn actiever in bed. De verklaring is volgens wetenschappers simpel: sporters hebben meer zelfvertrouwen en zijn tevreden met hun lichaam. Daarnaast verkleint veel bewegen bij mannen de kans op erectiestoornissen.

3. Minder stress

Door te sporten, maakt je lichaam onder andere endorfine en serotonine aan. Beiden staan bekend als gelukshormonen. Ook voedingsmiddelen die de serotonineproductie in je hersenen vergroten, zouden je humeur verbeteren. Endorfine heeft een kalmerend en pijnstillend effect.

4. Sterke botten

Je botdichtheid neemt na je dertigste af, waardoor ze steeds brozer worden. Sporten helpt dit tegen te gaan. Om sterk te worden en te blijven, moeten botten belast worden. Doe een sport waarbij je botten je gewicht dragen, bijvoorbeeld hardlopen.

5. Een gezond hart

Bewegen heeft effect op de belangrijkste oorzaken van hartaandoeningen. Het voorkomt dat je aders verstopt raken en verlaagt de bloeddruk. Ook vermindert het de kans op andere risicofactoren zoals diabetes, verhoogd cholesterolgehalte, overgewicht en aderverkalking.

6. PMS en menstruatiepijn

Regelmatig sporten vermindert bij vrouwen premenstruele pijnen. Volgens onderzoekers komt ook dit weer door het vrijkomen van de stof endorfine. Het verzacht de pijn en heeft een kalmerend effect. En wist je dat wanneer je tijdens de laatste fase van de menstruatiecyclus beweegt je meer vet verbrand! Ook kun je in die fase langer sporten zonder moe te worden.

7. Versoepelt de overgang

Ook voor vrouwen in de menopauze is van belang om te blijven bewegen. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat het beoefenen van een sport overgangsklachten als opvliegers, nachtelijk zweten, slapeloosheid en prikkelbaarheid vermindert. Daarnaast vertraagt in de overgang de stofwisseling en is het moeilijker om buikvet te voorkomen. Sporten voorkomt die extra kilo’s.

8. Positief effect op de spijsvertering

Als je last hebt van je darmen, bijvoorbeeld obstipatie of een opgeblazen gevoel, zal je waarschijnlijk niet altijd zin hebben om te gaan sporten. Toch kun je veel baat hebben bij meer bewegen en wel gaan. Bewegen heeft namelijk een enorm positief effect op je spijsvertering.

9. Goede lichaamshouding

Hebben de eerst acht punten je nog niet overtuigd? Misschien motiveert het je dat uit verschillende onderzoeken blijkt dat sporters zich beter voelen dan mensen die helemaal niet bewegen. Ze zitten beter in hun vel en stralen dit ook uit. Ook hebben sporters een betere lichaamshouding en hebben ze minder last van klachten als rugpijn.

10. Meer energie

Voel je je futloos en lukt het je echt niet om jezelf van de bank te slepen om in actie te komen? Realiseer je je dan dat je lichaam door beweging op gang komt. Je hart en longen worden aan het werk gezet en onder andere je bloedcirculatie verbetert. Al na een paar weken regelmatig sporten voel je je energieker en heb je meer zin in dingen. Probeer vaste sportmomenten te prikken of spreek met iemand af om het makkelijker vol te houden.

 Beweegt u voldoende? Bel ons om een afspraak te maken…..twijfel niet langer en start NU!

Sportieve Groet,

Body-well

Marga en Hanny

8 tips om meer water te drinken

8 tips  

 1. Neem altijd een flesje mee

Als u altijd water onder handbereik heeft, drinkt u gemakkelijk meer. Zet thuis een glas op uw nachtkastje en zorg voor een kan op uw bureau op het werk.

Stop elke ochtend een flesje water in uw tas zodat u onderweg nooit zonder water zit. U kunt natuurlijk telkens een oud mineraalwaterflesje hervullen, maar als u een mooie fles koopt, krijgt u misschien extra zin om hem altijd bij u te hebben. Was uw waterflesje wel regelmatig af met afwasmiddel of soda, zo blijft hij schoon.

 1. Maak er een gewoonte van

Het is makkelijker om een gezonde gewoonte vol te houden als deze onderdeel wordt van uw dagelijkse routine. Het kan helpen om op gezette tijden een glas water te nemen. Bijvoorbeeld de eerste meteen nadat u opgestaan bent en de laatste voordat u gaat slapen. Neem ook bij elke maaltijd en bij elk tussendoortje wat te drinken.

 1. Voeg fruit toe

Met vers fruit en kruiden maakt u van gewoon kraanwater een frisse dorstlesser die een stuk gezonder is dan vruchtensap of frisdrank. Houdt u van bubbels, gebruik dan bronwater. Voeg simpelweg wat gesneden fruit en kruiden naar keuze toe aan een kan water. Zet de kan in de koelkast en probeer deze dezelfde dag nog helemaal leeg te drinken.

Geef uw water meer smaak met:

 • aardbeien en blaadjes basilicum
 • sinaasappel en koriander
 • watermeloen en een takje munt
 • munt en limoen
 • vers gesneden gember en ananas
 • komkommer, citroen, gember en munt
 • plakjes citrusvruchten, zoals grapefruit, sinaasappel, limoen, citroen of een combinatie daarvan
 1. Feestelijke ijsblokjes

Met zelfgemaakte ijsblokjes maakt u uw water koel en net wat feestelijker. Als u tenminste ijsklontjes maakt met wat extra’s erin zoals fruit, kruiden of een laagje sap. Leg bijvoorbeeld stukjes fruit of kleine vruchtjes (frambozen, aalbessen, bosbessen, granaatappelpitjes) in een ijsblokjesvorm. Doe er nog wat fijn gesneden munt of basilicum bij voor een groen accent. Vul de vakjes verder aan met water en zet de vorm in de vriezer.

Gestreepte ijsblokjes maakt u door de vormpjes voor een derde te vullen met water. Zet ze een paar uur in de vriezer. Voeg dan een laagje vruchtensap of siroop toe en zet de ijsblokjes weer in de vriezer. Als de gekleurde laag bevroren is, giet u er nog een laagje water overheen en kan de vorm weer in de vriezer. Het resultaat: vrolijke ijsblokjes met een gekleurd laagje in het midden.

 1. Koffie en thee tellen ook mee

Koffie of thee – maar dan wel de versies zonder suiker en melk – bevatten geen calorieën en mag u gewoon optellen bij uw dagelijkse vochtinname. Dat koffie en thee water zouden onttrekken aan het lichaam is namelijk een fabeltje. Cafeïne zorgt er wel voor dat u eerder naar de wc moet, maar u gaat er niet meer van plassen.

Gezonde volwassenen kunnen zonder problemen elke dag ongeveer vier koppen koffie of tien koppen thee drinken. Bent u gevoelig voor cafeïne? Kies dan voor groene thee, dat bevat de helft minder cafeïne dan de zwarte variant. In kruidenthee zit helemaal geen cafeïne.

 1. Nog meer variatie

U kunt ook variëren met magere melk of alternatieven voor zuivel, zoals sojamelk, amandelmelk, hennepmelk of rijstmelk. Of neem eens een glaasje groenten- of vruchtensap. Hier zitten natuurlijk wel calorieën in, in tegenstelling tot water en koffie en thee zonder suiker en melk. Wilt u op de lijn letten, dan kun het dus beter bij af en toe een glaasje houden.

 1. Waterrijk eten

Het vocht dat uw lichaam nodig heeft haalt u niet alleen uit drinken maar ook uit voeding. Ongeveer een liter van het benodigde vocht ‘eet’ u op. Deze hoeveelheid verhoogt u door te kiezen voor producten waar veel water in zit. Zo doet de watermeloen zijn naam eer aan, hij bestaat voor meer dan 90 procent uit water. Een salade zit vol water en bevat maar weinig calorieën, mits u de vette dressing achterwege laat. Begin als u uit eten gaat de maaltijd met een heldere soep. Bouillon is voornamelijk vocht en zorgt ervoor dat u sneller vol zit.

 1. Zet de wekker

Vergeet u nog steeds uw flesje te pakken of komt u er gewoon niet aan toe om steeds wat te drinken? Zet dan op bepaalde tijden een wekker, bijvoorbeeld op uw telefoon, die u eraan herinnert dat het tijd is voor een glas water. Er zijn ook apps die u waarschuwen en waarop u uw waterinname kunt bijhouden, zoals Water Daily, Waterlogged en Water your body.

Naast voldoende water ook voldoende beweging?  Bel ons om een afspraak te maken…..twijfel niet langer en start NU!

Sportieve Groet,

Body-well

Marga en Hanny

Nazomeractie

Nazomeractie

GESCHROKKEN VAN JE VAKANTIEKILO’S?
Start dan NU met de NAZOMERACTIE van Body-well.

*1 gratis Proefles met figuuranalyse

*2 gratis behandelingen t.w.v. 32,00 Euro

bij een volledige body-well kuur van 10 weken.

Deze actie is geldig t/m 29 september 2018

Bel ons om een afspraak te maken…..twijfel niet langer en start NU!

Sportieve Groet,

Body-well

Marga en Hanny

Fijne zomervakantie!

Zomervakantie 2018

Wij zijn gesloten vanaf 20 juli tot 20 augustus. Even tijd voor vakantie….geniet ervan en neem even lekker rust. Denk je erover om na de vakantie de draad weer op te pakken of te beginnen met sporten bij Body-well maak dan een afspraak na 20 augustus 2018.

Fijne vakantie,

Body-well
Marga en Hanny

5 gewoontes…..

5 ‘gewone’ dingen….

bron: gezondheidsnet

1. Wandel na het eten

Elke dag een ‘blokje om’ doet al veel voor je gezondheid, zeker wanneer je na de avondmaaltijd gaat. De Spanjaarden noemen het ‘el paseo’. Als je na het eten 20 tot 30 minuten wandelt, verbeter je je conditie, je bloedsuikerspiegel én je valt er ook nog eens van af. Ook stimuleer je daarmee je spijsvertering, wat goed is voor je stoelgang. Houd je niet zo van sporten? Volgens Marjon van Oers, fitness- en bewegingsexpert, kun je door wandelen ook fit worden. Je moet dan wel stevig doorstappen met een tempo van rond de 6 à 7 kilometer per uur.

2. Pak de fiets

Breng je altijd je kinderen naar school met de auto? En pak je ook snel de auto voor de kleinere boodschappen? Pak eens wat vaker de fiets: het bespaart geld en je hebt meteen wat meer beweging. Buitenlucht doet ook veel goeds voor je gezondheid. Je maakt door zonlicht vitamine D aan, wat belangrijk is voor sterke botten en een sterk gebit. Ook draagt het bij aan een goede weerstand en de werking van spieren.

3. Ontbijt goed

Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je spijsvertering op gang komt. Volgens wetenschappers van Harvard profiteer je vooral van de voordelen van ontbijten als je kiest voor een vezelrijk ontbijt. Het Voedingscentrum adviseert iedere dag te beginnen met tenminste één volkoren product, zoals een volkoren boterham, havermoutpap, of yoghurt met muesli en fruit. Zo heb je meteen genoeg energie om de dag fit en geconcentreerd te beginnen. Lukt het niet om op tijd te ontbijten? Maak van je ontbijt een prioriteit en zet je wekker een paar minuten eerder.

4. Lach meer

Terwijl je als kind nog kon schaterlachen, doe je dat als volwassene weinig of zelfs niet meer. Dat is zonde, want lachen is heel gezond. Onderzoekers hebben ontdekt dat vrolijke mensen gezonder zijn dan piekeraars. Als je veel lacht, dan heb je een beter immuunsysteem, waardoor je minder vatbaar bent voor infecties. Je hersenen maken namelijk tijdens het lachen het ‘gelukshormoon’ endorfine aan. Endorfine is een ‘natuurlijke morfine’ die een kalmerend en pijnstillend effect heeft.

5. Sta vaker op

Als je onvoldoende beweegt, word je eerder ziek: lichamelijk én geestelijk. En als je eenmaal ziek bent, word je eerder beter door te blijven bewegen. Volgens professor Frank Backx, hoogleraar sportgeneeskunde aan het UMC Utrecht, is ‘zitten het nieuwe roken’. Heb je een kantoorbaan? Sta dan elk half uur even op: maak een babbeltje met een collega, ga naar het toilet of haal wat te drinken.

En als je dan toch bezig bent…..vraag een gratis proefles aan bij Body-well.

Tot ziens bij Body-well     

Marga en Hanny

Hallo lente….

Heerlijk de lente is begonnen….

Tijd om weer eens lekker te gaan bewegen! Bewust & gezond voor jezelf zorgen en daar helpen we je graag bij.

Maak vrijblijvend een afspraak en hoor wat Body-well voor je kan betekenen. Wij “springen” graag in!! Twijfel niet langer en doe iets aan je gezondheid. Daar heb je het hele jaar plezier van.

Tot ziens bij Body-well     

Marga en Hanny

Vitamines

Vitamines

Een extra vetrolletje, een broek die te strak zit: na de culinaire overdaad van de feestdagen mag er wel weer wat af. Dat wordt lijnen. Hoe zorg je ervoor dat je lijf krijgt wat het nodig heeft? Zeker met de griepepidemie die op dit moment heerst is het belangrijk om verantwoord op te letten en voldoende vitamines tot je te nemen. De Producten van Living Forever zorgen voor een mooie aanvulling waarbij je in balans blijft.

Vitamine A

Wat doet het? Vitamine A houdt je huid, haren en afweersysteem in conditie en zorgt ervoor dat je ogen zich kunnen aanpassen aan het schemerdonker. Waar zit het in? Vooral in vetrijke dierlijke producten, zoals (half)volle melk, room­boter en margarine. Laat je die voedingsmiddelen langere tijd staan, dan kun je een tekort oplopen. Hoe krijg je voldoende binnen als je lijnt? Eet veel groenten en fruit. Spinazie, kool, bananen en oranje groenten en fruit (zoals wortelen, mango en mandarijnen) bevatten veel bèta­caroteen, een stof die je lijf omzet in vitamine A. Je kunt ook nu en dan een boterham met leverworst of paté eten. Daarmee krijg je ruim de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine A binnen. Voor vrouwen is de ADH 700 microgram, voor mannen 900 microgram (mcg of µg). Pas op met supplementen: langdurig te veel vitamine A (meer dan 3000 mcg per dag) is schadelijk.

Vitamine D

Wat doet het? Vitamine D zorgt ervoor dat je calcium uit de voeding kunt opnemen. Het is onmisbaar voor sterke botten en tanden, het afweersysteem en de spieren. Waar zit het in? Vooral in vette vis (zoals haring, makreel en zalm), vlees, eieren, halvarine, margarine en braadproducten. Ook maakt de huid vitamine D aan in zonlicht. Hoe krijg je voldoende binnen als je lijnt? 50-plussers hebben sowieso meer vitamine D nodig. Als je dan ook nog op rantsoen bent, moet je oppassen voor een gebrek. Het Voedingscentrum adviseert vrouwen boven de 50 jaar en mannen boven de 70 jaar een vitamine D-supplement te slikken. Tussen de 50 en 70 jaar is een supplement van 10 microgram per dag voldoende, daarboven 20 microgram.

Calcium

Wat doet het? Calcium heb je nodig voor de opbouw en het onderhoud van botten en spieren. Het helpt botontkalking (osteoporose) te voorkomen. Ook is het betrokken bij de bloedstolling en het transport van mineralen in het lichaam. Waar zit het in? Melk en zuivel zijn de belangrijkste leveranciers. De kans op een tekort is groot als je deze producten langere tijd niet eet. Hoe krijg je voldoende binnen als je lijnt? Eet veel groene bladgroenten zoals broccoli, boerenkool en Chinese kool. Andere bronnen zijn plantaardige zuivelvervangers met toegevoegd calcium. Ook in noten, peulvruchten, bessen en eigeel zit calcium. Eet ook voldoende producten met vitamine D; je lijf kan dan het calcium beter opnemen. Supplementen met meer dan 500 mg calcium per dag vergroten mogelijk de kans op hart en vaatziekten.

Magnesium

Wat doet het? Magnesium speelt een belangrijke rol bij de werking van spieren en zenuwen.

Waar zit het in? Brood, graanproducten, zuivel, noten, vlees, spinazie en andere bladgroenten. Eet je dit niet, dan kun je te weinig magnesium binnenkrijgen. Pas extra op als je medicijnen slikt die het magnesiumgehalte in je bloed verlagen, zoals plastabletten of maagbeschermers. Hoe krijg je voldoende binnen als je lijnt? Een tekort komt niet vaak voor. Wil je om af te vallen geen voedingsmiddelen eten die magnesium bevatten? Eet dan in ieder geval wel veel bladgroenten, bijvoorbeeld geblancheerd.

Eiwitten

Wat doen ze? Naast de opbouw van onze spieren zijn eiwitten ook betrokken bij de aanmaak van botweefsel en bloed, en bij allerlei regelprocessen in het lichaam. Waar zit het in? Vlees, vis, eieren, zuivel, vleesvervangers, peulvruchten en noten. Hoe krijg je voldoende binnen als je lijnt? Je kunt afvallen door van álles minder te eten, maar zorg wel dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, anders boet je in op spiermassa en spierkracht. Dat kan ook met dranken, maaltijden of snacks met extra eiwitten. Gezonde mensen hebben per kilo lichaamsgewicht 0,8 gram eiwit per dag nodig. Als je 70 kilo weegt is dat 56 gram eiwitten per dag.

Voedingsvezels

Wat doen ze? Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en helpen verstopping te voorkomen. Waar zit het in? Fruit, groenten, peulvruchten en volkoren graanproducten. Hoe krijg je voldoende binnen als je lijnt? Slechts 10 procent van de Nederlanders eet voldoende vezels: 30 tot 40 gram per dag. Bij sommige diëten staan veel eiwitrijke producten op het menu (zoals vlees en zuivel) en maar weinig fruit en granen. Hierdoor kun je te weinig voedingsvezels binnenkrijgen. Het beste is zo veel mogelijk verschillende vezelrijke voedingsmiddelen te eten.

Met dank aan Astrid Postma-Smeets (Voedingscentrum).

Bron(nen): 

Bij Body-well verkrijgbaar en wij begeleiden je bij deze kuur.
Wacht niet langer en start met vitamines en voel je goed!

Body-well     Marga en Hanny

De Beste wensen voor 2018!

Happy Newyear 2018!!

Happy Newyear….Tijd om te starten met Clean 9!

Het is een detoxkuur, waarbij je profiteert van de reinigende werking van aloë vera. Detoxen, oftewel ontgiften, zou iedereen eigenlijk regelmatig moeten doen. Je wordt gereset en reinigt je lichaam. Je huid gaat er mooier uitzien, je krijgt meer energie en valt ook nog eens af. En dat al na 9 dagen! Met aloë vera producten ben je gezond bezig. Wist je bijvoorbeeld dat aloë vera echt een superfood is, met 200 werkende vitamines, mineralen en aminozuren? Met behulp van onze voedingssupplementen om je hongergevoel te onderdrukken en je energie op peil te houden, houdt iedereen het vol. Ook jij.

Bij Body-well verkrijgbaar en wij begeleiden je bij deze kuur. Wacht niet langer en start met Clean9 en voel je goed!

Body-well      Marga en Hanny

Gezonde Pepernoten??

Gezonde Pepernoten??

 

Hoewel de Sint nog niet in het land is zie ik al wel weer overal schaaltjes met pepernoten. Ook in de supermarkt liggen de pepernoten al een tijdje te lonken in de schappen. Ben jij al gezwicht voor deze verleiding?

Verder zie ik ook steeds meer “gezonde” varianten, zoals de suikervrije speltpepernoot en de gezonde eiwitpepernoot. Welke keuzes kun je het beste maken, zodat je straks niet schrikt op de weegschaal? Lees hier mijn tips en ik geef je verderop ook een recept voor gezonde pepernoten.

“Eén pepernoot kan toch geen kwaad?”

Veel mensen zeggen: “Af en toe een handje pepernoten in de Sinterklaastijd kan toch geen kwaad?” Nee, als je het bij één laat niet. Daar zit nou juist het probleem. Ervaring leert dat de meeste mensen geen weerstand kunnen bieden aan pepernoten. Als je eenmaal toegeeft aan het eerste handje pepernoten ga je steeds meer zoetigheid eten. Je triggert iets in je hersenen waardoor je een suikerbehoefte activeert.

Dat heeft te maken met een diepgeworteld verlangen naar zoetigheid in combinatie met pieken in je bloedsuikerspiegel. Voor je het weet neem je hier en daar een handje pepernoten en nog een handje en nog een handje… Herken je dat? Ongemerkt word je zo steeds dikker en meer vermoeid. Er is een oplossing, lees nog even verder…

1 zakje pepernoten = 19 suikerklontjes

Wist je dat een gemiddeld zakje pepernoten hetzelfde effect op je lichaam heeft als 19 suikerklontjes? Pepernoten en ander strooigoed zitten boordevol suikers en hebben verder nauwelijks voedingswaarde. Ook niet de glutenvrije kruidnoten die ik ineens in de biologische winkels zie liggen. Pepernoten zijn voornamelijk lege calorieën waar je dik van wordt.

En niet alleen dik, de suikers maken je ook moe en futloos. Je bloedsuikerspiegel gaat pieken en daarna dalen. Hierdoor voek je de energie uit je lichaam weg stromen en na een korte tijd heb je weer zin in snoep.

Die ene pepernoot is dus riskanter dan je denkt met name als je gevoelig bent voor suikerverslaving. De nieuwste trend is glutenvrije pepernoten. Dan lijken ze ineens heel “gezond”. Hou jezelf niet voor de gek, ook glutenvrije pepernoten kun je beter overslaan, net als “ambachtelijke” kruidnoten. Maar hoe doe je dat? Daar kom ik zo op.

Is de suikervrije speltpepernoot een goed alternatief?

Fabrikanten en bakkers merken ook dat mensen zich steeds bewuster worden van de gezondheidsnadelen van suikers en tarwe. Daarom zie je nu in de schappen ook suikervrije speltpepernoten.

Zijn deze echt gezonder? Ik denk het niet. Uit onderzoek blijkt dat je van kunstmatige zoetstoffen indirect toch dik wordt. Je houdt je zoete smaak in stand en verstoort je stofwisseling. Ook kun je er een opgeblazen gevoel van krijgen.

Daar komt nog bij dat spelt misschien iets beter is dan tarwe. Maar ook spelt bevat gluten en vrijwel alle speltproducten bevatten nog steeds vooral tarwe, omdat het product anders te duur zou worden. Ik zou deze pepernoten niet nemen en zelf gaan bakken, zie het recept verderop.

De gezonde eiwitkruidnoot?

Een ander voorbeeld is de eiwitkruidnoot met havermeel van Body & Fit. In  mijn ogen is dit al een stap vooruit vanwege de haver en kokosolie, maar  echt gezond is het niet. Er zit onder meer maltitol in, een zoetstof die code oranje krijgt in “Wat zit er in mijn eten?“. Zelf zou ik deze pepernoten daarom ook niet nemen. Ik zou mijn mindsettips opvolgen die verderop komen 🙂 en eventueel zelf pepernoten bakken met het gezonde recept verderop.

Of kun je beter kruidnoten eten?

Is er een verschil tussen pepernoten en kruidnoten. Want noem je het bekende strooigoed nu pepernoten of kruidnoten? Of is daar een verschil tussen? Een pepernoot is volgens het Van Dale woordenboek een half bolletje van speculaas en een kruidnoot is een synoniem van pepernoot. Ze zijn dus gewoon hetzelfde.

Sommige bakkers maken wel onderscheid. Zij verstaan onder pepernoten hun lichtbruine vierkanten brokjes peperkoek en noemen de donkerbruine speculaasrondjes kruidnoten. Ze zijn allebei even ongezond… tenzij je zelf gezonde pepernoten maakt. Zie het recept hieronder.

Zelf gezonde pepernoten maken

Niet altijd alles hoeft gezond te zijn en pepernoten in de Sinterklaastijd zijn natuurlijk een traditie. Misschien is het dan een idee om zelf je pepernoten te bakken? Het is gezellig en je weet precies wat er in zit.
En als je dan wat pepernoten eet …. geniet er met volle teugen van en kies een manier om daarna weer voldoende te bewegen; bijvoorbeeld bij Body-well! Wij staan voor je klaar om de juiste begeleiding en adviezen te geven.

Maak nu een vrijblijvende afspraak met Body-well en zet deze belangrijke stap samen met ons!!!

Groetjes Body-well      Marga en Hanny

Meer lezen over pepernoten kijk eens op de site van Inge van Haselen